IŞİD Yeniden mi Canlandırıldı?

IŞİD Yeniden mi Canlandırıldı?

Kerkük Elektrik Dağıtım Şirketi Müdürlüğü Basın Sorumlusu Kays Rıdvani, IŞİD militanlarının yüksek gerilim hatlarına düzenlediği sabotaj nedeniyle Kerkük'teki elektrik kesintisinin 14 saati bulduğunu söyledi.

Tahrip edilen 5 yüksek gerilim hattının onarımı için bölgeye teknik ekip gönderdiklerini anlatan Rıdvani, saldırı nedeniyle Kerkük'te aralarında su arıtma tesisinin de bulunduğu pek çok kurumun hizmet veremediğini söyledi.
 
IŞİD'in kırsal bölgelerde saldırıları devam ediyor
 
IŞİD, Haziran 2014'te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.
 
Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.
 
IŞİD'in bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden yaklaşık 3 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerinde saldırıları devam ediyor.
 
IŞİD, ABD/SDG/YPG tarafından tekrar canlandırılıyor
 
Ekim ayı başlarında Suriye Demokratik Güçleri (SDG/YPG) tarafından Suriye'deki El Hol mülteci kampında tutulan IŞİD'liler serbest bırakılmaya başlandı. ABD/SDG/YPG tarafından kontrol edilen kampta daha öncede ABD tarafından IŞİD'lilere askeri eğitim verildiği basına yansımıştı. Haseke'nin doğusunda Nisan 2017'de açılan El Hol mülteci kampında, silahlı çatışmalarda yakalanarak tutsak edilen Suriye ve Iraklı IŞİD örgütü mensupları ile ailelerin yanı sıra 40'ın üzerinde ülkeden birkaç bin yabancı savaşçının da bulunduğu 72 bin kişinin yaşadığı söyleniyordu. (RH/Ajanslar)