IŞİD üniversitede dehşet saçtı!

IŞİD üniversitede dehşet saçtı!

Irak İnsan Hakları Örgütünden yapılan açıklamada, "IŞİD, Musul Üniversitesinden bazı eğitim görevlilerini terör örgütünü tanımadıkları gerekçesiyle idam etti" denildi. Açıklamada başka bir ayrıntı verilmedi. Resmi kurumlardan da konuya ilişkin henüz herha

Irak İnsan Hakları Örgütünden yapılan açıklamada, "IŞİD, Musul Üniversitesinden bazı eğitim görevlilerini terör örgütünü tanımadıkları gerekçesiyle idam etti" denildi. Açıklamada başka bir ayrıntı verilmedi. Resmi kurumlardan da konuya ilişkin henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.
Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Haziran 2014'te Musul başta olmak üzere bazı kentlerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor.
IŞİD militanları ayrıca 7 Haziran 2014'te Enbar Üniversitesine saldırarak, bazı güvenlik görevlilerini öldürmüş, aralarında öğretim üyeleriyle öğrencilerin bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin almıştı. Örgüt üyelerinin bir süre sonra rehin tuttuğu bin 300 öğrenciyi serbest bıraktığı duyurulmuştu.