İŞİD Emiri Öldü

İŞİD Emiri Öldü

Musul iline bağlı Başika nahiyesinde çıkan çatışmalarda, arasında IŞİD emirinin de bulunduğu 30 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Irak'ın Musul iline bağlı Başika nahiyesinde, Peşmerge ile çıkan çatışmalarda, arasında IŞİD emirinin de olduğu, 30 militanın öldürüldüğü bildirildi. 
Başika cephesi Peşmerge komutanlarından Albay Abdullah Kadir, terör örgütü IŞİD'in dün gece, Musul'un 25 kilometre kuzeybatısında bulunan Peşmerge kontrol noktalarına saldırdığını söyledi.

Kadir, Peşmergenin saldırıya anında karşılık verdiğini ve arasında "Ebu Abdullah" kod adlı IŞİD emirinin de olduğu 30 militanın öldürüldüğünü belirtti. ABD öncülüğündeki koalisyon ülkelerine ait savaş uçaklarının da hava saldırısıyla Peşmergeye destek verdiğini aktaran Kadir, militanların kaçarken çok sayıda cesedi geride bıraktığını ifade etti. Kadir, 2 saat süren çatışmalarda 1 Peşmergenin öldüğünü 2'sinin de yaralandığını kaydetti.

Irak'ta, IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar devam ediyor. Şii milislerin de içerisinde yer aldığı Irak ordusuyla Peşmerge güçleri, IŞİD'in elindeki toprakları kurtarmak için operasyonlar düzenliyor. ABD'nin öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.