IŞİD, 100 Kürt'ü Kaçırıp Esir Aldı

IŞİD, 100 Kürt'ü Kaçırıp Esir Aldı

Halep'e bağlı Bab İlçesi’nde bulunan Tılbetal, Goli, Tolip ile Cembır köylerine düzenlenen IŞİD baskınlarında 100 Kürt esir alındı.

İŞİD, Suriye’nin Halep kentine bağlı Bab İlçesi’nde bulunan Tılbetal, Goli, Tolip ile Cembır köylerine baskınlar düzenledi. Yaklaşık 100 Kürt sivil kaçırılarak Rakka ve Bab’a götürüldü
SURIYE’deki IŞİD’le savaşan Devrim Ordusu’nun (Ceyşul Suwar) sözcüsü Ahmed Hisso, Halep’e bağlı Bab İlçesi çevresinden kaçırılan yaklaşık 100 Kürt sivilin IŞİD’ci teröristlerin elinde olduğunu açıkladı.
ARALARINDA YAŞLILAR DA VAR
Hisso yaptığı açıklamada “Kaçırılanların çoğu genç insanlardan oluşuyor. Kaçırılanlar arasında bazılarının daha önce Özgür Suriye Ordusu’nda savaştıkları için gözaltına alındığı bilgisini aldık. Aralarında birkaç yaşlı insan da var. Kaçırma gerekçesi ise IŞİD aleyhine bilgi toplamak. IŞİD, Kürt köylerinin IŞİD aleyhine YPG ve koalisyon uçaklarına bilgi verdiğinden şüphe ediyor’ dedi. Sivillerin bazılarının Bab’da cezaevinde tutulduğu bazılarının da örgütün sözde başkenti Rakka’da tutulduğu söyleniyor.
2013’TE ELE GEÇİRDİLER
Hisso, “Bize gelen sağlam bilgilere göre IŞİD Bab’a bağlı Kürt köylerine baskınlar düzenleyerek aramalar yapıyor” dedi. Arap, Kürt ve Türkmen nüfusun birlikte yaşadığı Bab İlçesi, 2013 yılında IŞİD tarafından ÖSO’nun elinden geri alınmıştı.
KOALISYON BOMBALADI
Bu arada Halep’e bağlı Mera ile Telrıfat kasabası ve çevresinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında çatışmalar sürerken, savaş uçakları dün Türkiye-Suriye sınırından geçerek Suriye’nin iç bölgelerindeki IŞİD mevzilerini bombaladı.