İşgalcilerin Savaş Bakanı: Gazze'deki Hatalardan Ben Sorumluyum

İşgalcilerin Savaş Bakanı: Gazze'deki Hatalardan Ben Sorumluyum

Siyonist rejimin Savaş Bakanı Pazar günü yaptığı konuşmada, Gazze savaşındaki harcamaların ve büyük hataların sorumluluğunu üstlendiğini söyledi.

Siyonist rejimin Savaş Bakanı Yoav Gallant, Pazar günü yaptığı açıklamalarda Gazze savaşındaki tüm hataların sorumluluğunu üstlendiğini vurguladı.

Bir konuşmasında şunları söyledi: "Bir bakan olarak savaşın başarılarının, masraflarının ve büyük hatalarının sorumluluğunu üstleniyorum."

Bu Siyonist yetkili şunları ekledi: "Hamas yönetimini ortadan kaldırarak ve kaçırılanların tamamını evlerine geri göndererek savaşın hedeflerine ulaşılana kadar operasyona devam edeceğiz."

İsrail ordusu dün de tutuklularla ilgili ikinci hatasını kabul ederek, 3 İsrailli tutukluyu yanlışlıkla öldürdüğünü açıklamıştı. Bundan sonra İsrailli tutuklu ailelerinin ve işgal altındaki Filistin'deki kamuoyunun Netanyahu hükümetine yönelik baskısı büyük ölçüde arttı.

Siyonistlerin Gazze'de üç esiri öldürmesinin ardından Yedioth Aharonot gazetesi, üç esirin öldürülmesine ilişkin ön soruşturmanın, üç ordu kuvvetinin prosedüre aykırı davrandığını gösterdiğini yazdı.

Bu habere göre, teslim olmuş ve kıyafetsiz üç esir ile elinde beyaz bir bez tutan üç tutsaktan biri, İbranice askerden yardım isterken onlarca metre uzaktan öldürülmüştü.

İsrail ordusu tüm bu eylemlerin emirlere aykırı olduğunu söyledi. Ancak yaşananlar, Siyonist rejimin askerlerinin savaş alanında hiçbir uluslararası yasaya saygı göstermediğini gösteriyor

Kaynak:Haber Kaynağı