İşgalcilerden Esir Takası Açıklaması!

İşgalcilerden Esir Takası Açıklaması!

Siyonist rejim sözde Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, yeni bir esir değişimi anlaşması yapılmasına yönelik yeni bir açıklama yaptı.

Düzenlediği basın toplantısında "Filistinliler tarafından kaçırılan esirlerin ülkeye geri getirilmesi için altı üstüne çevrilmemiş taş kalmadığını" söyleyen Gantz, "Bugünlerde (esir takasıyla ilgili) yeni bir anlaşma yapılması yönünde girişimler var ve ilerleme ihtimaline işaret eden ilk işaretler var." dedi.

Gantz, "Yol aramaktan vazgeçmeyeceğiz. (Gazze'de tutuklu bulunan esirlerden oluşan) Kız ve erkek çocukların evlerine dönmesi için hiçbir fırsatı kaçırmayacağız. Esir takası konusunda anlaşma sağlanamazsa ramazanda da Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürdüreceğiz" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller de günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Benny Gantz'ın "Esir takasıyla ilgili yeni anlaşma girişimleri var" yönündeki sözleri hatırlatılan Miller, "Burada bir anlaşmaya varmak için (elverişli) bir alan oluştuğunu düşünüyoruz. Bu konuyla ilgilenmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Bakanlık Sözcüsü Miller, "Bir anlaşmaya varıldığını görmek istiyoruz. Mümkün olan en kısa sürede anlaşmaya varıldığını görmek istiyoruz. Buna elbette ramazan öncesi de dahil." dedi.

doğruhaber