İşgalcilerden ‘Başarısızlık’ İtirafı!

İşgalcilerden ‘Başarısızlık’ İtirafı!

İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Gadi Eisenkot işgalcilerin son durumunu değerlendirdi ve itiraflarda bulundu.

Siyonist İsrail Savaş Kabinesi Bakanı Gadi Eisenkot 15 Nisan 2024 Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Ortadoğu'daki "en zayıf düşman" olarak tanımladığı İslami Direniş Hareketi'ni (Hamas) kastederek ülkesine "en büyük zararı" verdiğini söyledi.

Siyonist web sitesi WINET'e göre Eisenkot, Hamas saldırısının İsrail için "büyük bir başarısızlık" olduğunu söyledi. Eisenkot "Hiçbir mazeret yok, ordu ülkede en büyük güvene sahip, ancak gerçek, etkili ve acı verici bir soruşturma her düzeyde ve ayrım yapılmadan yürütülmelidir" dedi.

İşgalci bakan "komuta ve operasyonlarda ciddi bir başarısızlık olduğu gerçeğini görmezden gelmenin mümkün olmadığını" vurguladı. "Yarım yıl boyunca Gazze'den 133 (İsrailli) rehineyi geri getiremedik" dedi.

Gadi Eisenkot sözlerini şöyle sürdürdü: "Ortadoğu'daki en zayıf düşman (Hamas'ı kastediyor) bize en büyük zararı verdi. Bu, 10 ya da 15 yıl sonra dönüp bakacağımız bir meydan okumadır." dedi

Bu arada İsrail, Güvenlik Konseyi'nin acil ateşkes kararına ve soykırım suçlamasıyla Uluslararası Adalet Divanı (UAD) önüne çıkmasına rağmen Gazze'ye yönelik savaşını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı