İşgalciler Tarafından 'Elit Tabur' Olarak Adlandırılan   Golani Tugayı Paramparça Oldu

İşgalciler Tarafından 'Elit Tabur' Olarak Adlandırılan Golani Tugayı Paramparça Oldu

İsrail medyası, işgal "ordusundaki seçkin askerlerin de aralarında bulunduğu Golani Tugayı'ndan 71 askerin öldürüldüğünü bildiriyor ve askerler, savaş ekipmanı ve tıbbi malzeme eksikliğinden şikayet ediyor.

İsrail İşgal medyası, Filistin direnişinin bu ay 7 Ekim'de başlattığı "El-Aksa Tufanı" destanının başlangıcından bu yana Golani Tugayı'nda 71 askerin öldürüldüğünü kabul etti.

Golani Tugayı, İsrail işgal “ordusu”nun en büyük ve en önemli tugaylarından biri olup, askeri güçlerdeki elit askerler ve askeri personel olarak değerlendirilen kişileri içermektedir.

Tugay, herhangi bir kara saldırısında askerlerinin giriştiği çatışmalarda kara kuvvetlerinin ön saflarında yer almalarından dolayı “Şok Kuvvetleri” ve “1 Nolu Tugay” olarak da anılmaktadır.

Tugay, 1948'de Filistinlilere ve Arap ordularına karşı savaşa katıldı ve aynı zamanda Filistinlilere karşı katliamlar gerçekleştirdi. 1956'da Mısır'a yönelik üçlü saldırı sırasında tugay, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrini ele geçirmekle görevlendirildi.

Bundan sonra Golani Tugayı, 1967 savaşı sırasında Ürdün ve Suriye cephelerinde savaştı.İşgal “ordusunun” Mısır ve Suriye cephelerinde karadaki çatışmalarda ikilemle karşı karşıya kaldığı Ekim 1973 savaşında tugay, ağır insani kayıplara uğradı

Tugay, 1982'de Lübnan'ı işgal eden İsrail kuvvetlerinin öncülüğünü oluşturdu ve daha sonra 2006'da kendisine karşı düzenlenen saldırıya katıldı; burada İslami Direniş - Hizbullah, Güney Lübnan'da kendisine ağır kayıplar verdirdi, çok sayıda askerini öldürdü ve bir askeri bölgeyi işgal etmeye zorladı.

Kaynak:Haber Kaynağı