İşgalci İsrail  Ocak Ayında  38 Filistinlinin Binasına  El Koydu

İşgalci İsrail Ocak Ayında 38 Filistinlinin Binasına El Koydu

Netanyahu: Ocak ayının başından bu yana Batı Şeria'daki 38 Filistinlinin binasını tahliye ettik

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İşgal Altındaki Kudüs: İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu , güvenlik güçlerinin Ocak ayının başından bu yana Batı Şeria'daki 38 Filistinli binayı "yasadışı" olduğu iddiasıyla boşalttığını söyledi.

Netanyahu'nun sözleri, Bezalel Smotrich liderliğindeki ultra-Ortodoks "Dini Siyonist" partinin bakanlarının (Knesset'te 120 sandalyeden 7'si) kuzeydeki bir yerleşim karakolunun boşaltılmasını protesto etmek için Pazar günü yapılan kabine toplantısını boykot etmesinin ardından geldi.

Netanyahu, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Ayın başından (Ocak) bu yana, güvenlik güçleri Yahudiye ve Samiriye (Batı Şeria'nın Yahudi tanımı) bölgelerindeki 38 yasadışı Filistin binasını boşalttı" dedi.

Netanyahu, "Filistinlilerin sahada gerçekleri ortaya çıkarmak için yasadışı inşaatlara saplandığı durum sona erdi" dedi.

1995 tarihli “Oslo 2” anlaşmasına göre, Batı Şeria toprakları 3 bölgeye ayrıldı: “A” tam Filistin kontrolüne tabi ve “B” Filistin güvenliği, sivil ve idari kontrolüne tabi.

Üçüncü bölge ise “C” olup İsrail'in sivil, idari ve güvenlik kontrolü altındadır ve Batı Şeria'nın yüzölçümünün yaklaşık yüzde 60'ını oluşturmaktadır.