İşgalci İsrail, Lübnan'a Saldırı Düzenledi

İşgalci İsrail, Lübnan'a Saldırı Düzenledi

İsrail, Lübnan'da hava saldırısı düzenledi

İsrail işgal ordusu, 9 Aralık 2023 Cumartesi günü, "Hizbullah"ın Siyonist hedefleri bombalamasından saatler sonra, savaş uçaklarının Lübnan'daki "Hizbullah" hareketine yönelik bir dizi hedefe dün gece saatlerinde baskın düzenlediğini duyurdu.

Hizbullah ayrı açıklamalarda, İsrail işgal ordusunun güney Lübnan'ın doğu kesimindeki beş bölgesini hedef aldığını, sabah İsrail'in Misgavam bölgesini bombaladığını, öğleden sonra ise işgal altındaki Lübnan'daki Şebaa Çiftlikleri'ndeki radar bölgesini ve Ruwaisat al'i hedef aldığını söyledi.

Buna karşılık işgal ordusunun sözcüsü Avichay Adraee, "X" web sitesindeki bir tweet'te şunları söyledi: "Hava Kuvvetleri savaş uçakları dün gece saatlerinde Lübnan'daki bir dizi Hizbullah hedefine baskın düzenledi

Ayrıca Adraee dün gece Lübnan'dan İsrail'e doğru birkaç füzenin ateşlendiğini ve İsrail ordusunun ateşlenen füzelere karılık verdiğini" belirtti.

Geçtiğimiz 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ve Filistinli gruplar, aynı ayın 7'sinden bu yana yıkıcı bir İsrail savaşına maruz kalan "Gazze Şeridi ile destek amacıyla" Lübnan-İsrail sınırında İsrail işgal ordusuyla çatışıyor

Kaynak:Haber Kaynağı