İşgalci   İsrail  Hükümeti Gösterileri Bastırmak İçin Gazze'ye Saldıracak

İşgalci İsrail Hükümeti Gösterileri Bastırmak İçin Gazze'ye Saldıracak

İsrail, hükümetin popülaritesini artırmak için Gazze'de bir askeri operasyon başlatmayı planlıyor

Tel Aviv'deki hükümete yakın İsrail arenasındaki güvenlik gelişmelerinin ardından İsrail'in önümüzdeki haftalarda büyük bir askeri operasyon başlatması gerektiğini tahmin ediyor .

Pazar sabahı, İşgal Ordusu Radyosu bu kişilerden alıntı yaparak, hükümeti bu süreci başlatmaya iten faktörlerden birinin, popülaritesinde düşüşe işaret eden kamuoyu yoklamaları olduğunu bildirdi .

Likud Partisi liderlerinden Knesset Başkan Yardımcısı Nissim Otori, yakında cephelerden birine karşı geniş çaplı bir askeri operasyon başlatacağını ima etti.

Pazar sabahı işgal ordusu radyosuna verdiği röportajda Otori, "Birkaç yılda bir büyük bir askeri operasyon yürütmek zorunda kalıyoruz ve öyle görünüyor ki şimdi böyle bir senaryoyla karşı karşıyayız. Yards" dedi.

İsrail'in askeri operasyon başlatmak için motive olduğu cephenin Gazze Şeridi olması bekleniyor, çünkü İsrail, Güney Lübnan'dan roket atışı da dahil olmak üzere son zamanlarda yaşanan tüm güvenlik olaylarından doğrudan Hamas'ı sorumlu tuttu.

İşçi Partisi lideri Merav Michaeli ise hükümetin yalnızca popülaritesini artırmak için bir askeri operasyon başlatma eğilimine saldırdı.

Michaeli, bu sabah Twitter hesabından yaptığı tweet'lerde Ordu Radyosu'nun yayınladığı rapor hakkında şunları söyledi: "Çok rahatsız edici bir haber, hükümet üyeleri, kamuoyu yoklamalarında başarısız oldukları için askerlerimizi ve kadın askerlerimizi askeri operasyona göndermek istiyor dedi

Kaynak: TEVHİDHABER