İşgalci İsrail Güçleri Namaz Kılanlara Saldırdı

İşgalci İsrail Güçleri Namaz Kılanlara Saldırdı

İşgalci İsrail güçlerinin Babu'r-Rahme yakınında ve Babu Hitta'da namaz kılanlara saldırdığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre işgal güçleri bir yandan Babu'r-Rahme Namazgahı'nı kapatmak için yargıdan karar çıkarmaya çalışırken dün akşam saatlerinde Mescid-i Aksa'nın kapılarından olan Babu'r-Rahme civarında namaz kılanlara ve Babu Hitta'da namaz kılmaya gelenlere saldırdı ve bazı kişileri gözaltına aldılar.
Yerel bir kaynağın verdiği bilgilere göre işgal güçleri dün gece yatsı namazı vaktinde Babu'r-Rahme yakınında namaz kılanlara saldırdı ve biri kadın beş kişiyi gözaltına aldılar.
 
İşgal güçleri daha sonra Mescid-i Aksa'nın kapılarından olan Hitta Kapısı civarında namaza gelenlere saldırdı ve onları Mescid-i Aksa'ya sokmadılar.
 
Bu saldırıların işgal polisinin Babu'r-Rahme Namazgahı'nı yeniden kapattırmak için işgal mahkemelerine başvurmasıyla aynı zamana denk gelmesinin tesadüfi olmadığı dile getirildi.
 
İslami Vakıflar, Faaliyetler ve Kutsal Mekanlar Meclisi tarafından dün yapılan açıklamada işgal polisinin Babu'r-Rahme Namazgahı'nın yeniden kapatılmasını sağlamak amacıyla işgal mahkemelerinde tehlikeli bir dava açtığına dikkat çekilmişti.