İşgalci İsrail: Batı Medeniyetini Korumak İçin Savaşıyoruz

İşgalci İsrail: Batı Medeniyetini Korumak İçin Savaşıyoruz

İsrail işgalinin lideri Isaac Herzog, 5 Aralık 2023 Salı günü, İsrail direniş hareketi Hamas'la yapılan savaşın "İsrail ile Hamas arasında bir savaş değil, Batı medeniyetini kurtarmaya ve korumaya yönelik bir savaş " olduğunu söyledi.

Salı günü Amerikan kanalı "MSNBC" ile yaptığı röportajda Herzog, sunucunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki on binlerce yerinden edilmiş insanın ağır bombardıman nedeniyle nereye gitmesi gerektiği konusundaki sorusuna "İsrail'in kendini savunma hakkı var" ifadesini tekrarlayarak yanıt verdi. Herzog, işgalcilerin Hamas'ın "camileri, okulları ve hastaneleri saklanma yeri ve sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı" yönündeki açıklamasını tekrarladı .


Herzog, "Bu savaşın "İsrail ile Hamas arasında olmadığını, Batı medeniyetini ve Batı medeniyetinin değerlerini korumakla ilgili olduğunu belirtti.

Herzog "Onlar şer güçlerini temsil ediyorlar. Önce İsrail'i yok etmek, sonra Avrupa'ya geçmek, oradan da Amerika'ya geçmek istiyorlar. 11 Eylül saldırılarını hatırlıyorsunuz. Dünyanın anlaması gereken de bu." dedi.

Kaynak: TEVHİDHABER