İşgalci ABD'nin Suriye'deki hava saldırıları yeniden başladı

İşgalci ABD'nin Suriye'deki hava saldırıları yeniden başladı

Suriyeli kaynaklar, ABD savaş uçaklarının ülkenin kuzeyindeki çok sayıda yerleşim bölgesini bombaladığını söyledi.Suriye

Suriye Haber Ajansı SANA, kuzeydoğudaki Haseke kenti çevresindeki çok sayıda konutun IŞİD teröristlerini hedef alma bahanesiyle Amerikan savaş uçakları tarafından bombalandığını ve bölgede geniş çaplı yıkıma neden olduğunu bildirdi.

Amerikan savaş uçaklarının saldırılarıyla eş zamanlı olarak, Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Haseke'nin Guveyran semtindeki el-Sina hapishanesi çevresinde evlerde aramalar yaptı.

Suriye'nin kuzeyindeki Rakka ilindeki yerel kaynaklar da Perşembe günü kentte ve çevre köylerde Suriye Demokratik Güçleri tarafından 50 sivilin kaçırıldığını bildirdi.

Suriye hükümeti defalarca Güvenlik Konseyi'ne ve Birleşmiş Milletler'e, IŞİD terör grubuyla mücadele bahanesiyle ABD'nin sivil bölgelere yönelik hava saldırılarını protesto ederek saldırıları Suriye egemenliğinin ihlali olarak nitelendirdi.

Suriye hükümeti, SDG milislerinin IŞİD’le mücadele bahanesiyle geniş çaplı tutuklamalar yaptığını söylüyor. Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan geçen pazar günü yapılan açıklamada, son birkaç gündür Haseke kentinde yaşlılar, çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere masum sivillerin hayatını tehlikeye atan saldırılara ABD işgal güçlerinin de katıldığı belirtildi.(Ajanslar)