İşgalci ABD'den Timsah Gözyaşları!

İşgalci ABD'den Timsah Gözyaşları!

Katliama her türlü desteği veren ABD'den timsah gözyaşları

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentindeki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı'na (COP28) katılan Harris, dün BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ile görüştü.

Harris, görüşmelerin ardından yaptığı açıklamada, "İsrail kendini savunurken nasıl yapacağı da önemli. (Gazze'de) Çok fazla masum sivil öldürüldü. Sivillerin çektiği acılar ve Gazze'den gelen görüntüler çok yıkıcı." dedi.

Bölgede kalıcı barışa ulaşılması için Filistin yönetiminin Gazze'yi idare etmesi gerektiğine iddia eden Harris, Filistin yönetiminin halkının iradesiyle yeniden canlandırılması gerektiğini söyledi.

Başkan Yardımcısı Harris, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile yaptığı görüşmede ise Filistinlilerin zorla yerlerinden edilmesine karşı olduğunu iddia ederek, "Yeniden işgal, kuşatma ya da abluka yok. Toprak kaybı olmayacak ve Gazze terörizm için platform olarak kullanılmayacak." şeklinde konuştu.

Katliamın durdurulması için BM'ye getirilen tasarı, ABD'nin tek başına veto etmesiyle reddedilmişti. Hali hazırda, ABD uçak gemilerinin ve askerlerinin katliama bizzat katıldığı biliniyor.