İşgal rejimi, Gazze'de yüz tanıma sistemleri kullanıyor

İşgal rejimi, Gazze'de yüz tanıma sistemleri kullanıyor

New York Times gazetesi, Gazze giren Siyonist rejim askerlerine yüz tanıma teknolojisiyle donatılmış kameralar verildiğini bildirdi.

New York Times (NYT) gazetesi, işgal rejiminin Gazze'deki soykırım harekatı devam ederken 'sofistike' uygulamalara başvurmaya başladığını bidrdi.

Gazeteye konuşan dört istihbarat yetkilisi, siber istihbarat bölümü Birim 8200 de dahil olmak üzere işgal rejiminin askeri istihbarat birimi tarafından yürütülen yüz tanıma programının, İsrailli özel bir şirket olan Corsight'ın teknolojisine başvurduğunu belirtti.

Üç istihbarat görevlisi ise, Corsight'ın teknolojisini desteklemek için İsrailli görevlilerin Google'ın ücretsiz fotoğraf paylaşma ve depolama hizmeti Google Photos'u kullandığı bilgisini paylaştı.

Bununla beraber habere göre Gazze'ye giren İsrail askerlerine bu teknolojiyle donatılmış kameralar verildi.

İsrailli istihbarat yetkilileri, programın amacının İsrailli esirlerin yanı sıra sorgulanmak üzere gözaltına alınabilecek direniş savaşçılarını aramak olduğunu kaydetti.

Öte yandan gazete, Filistinli şair Musab Ebu Toha, 19 Kasım'da Gazze'nin merkez otoyolundaki İsrail askeri kontrol noktasından geçtikten birkaç dakika sonra kalabalıktan çıkarılmasını örnek gösterdi.

Gazeteye göre işgal rejimi yetkililer, Ebu Toha'nın, ailesiyle birlikte yaşadığı Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya kasabasından biri tarafından 'Hamas ajanı' olarak adlandırıldığını iddia etti.

İsrail ordusu, o dönemde yaptığı açıklamada Ebu Toha'nın 'Gazze Şeridi'nde bazı siviller ile terör örgütleri arasında bir dizi etkileşim olduğunu gösteren istihbarat' nedeniyle sorguya alındığını ifade etmişti.

Şu anda ailesiyle birlikte Kahire'de bulunan Ebu Toha, Gazze'de herhangi bir yüz tanıma programından haberdar olmadığını söyledi.(YDH)