İşgal Güçlerinden Batı Yaka ve Kudüs’te Yeni Operasyonlar

İşgal Güçlerinden Batı Yaka ve Kudüs’te Yeni Operasyonlar

Filistin halkında huzur bırakmayan işgal güçleri dün (14 Aralık Pazar) gece sabaha doğru Batı Yaka’nın Cenin şehriyle ona bağlı mülteci kamplarına baskın yapıp iki genci tutuklarken, Kudüs’e bağlı mahalle ve beldelerde yaptığı baskınlarda ise eski esirler

Filistin halkında huzur bırakmayan işgal güçleri dün (14 Aralık Pazar) gece sabaha doğru Batı Yaka’nın Cenin şehriyle ona bağlı mülteci kamplarına baskın yapıp iki genci tutuklarken, Kudüs’e bağlı mahalle ve beldelerde yaptığı baskınlarda ise eski esirlerden bazılarını tutukladı.

Görgü şahitleriyle yerel kaynakların belirttiğine göre, gece geç saatlerde önce sivil giysili ardından da resmi kıyafetleri içinde kalabalık bir grup işgal askeri Cenin şehriyle ona bağlı kamplara girerek birçok eve baskın yaptı ve baskınlar sırasında da bazı Filistinli vatandaşları tartaklayıp iki genci de tutukladılar.

Kudüs’ün bazı mahallelerine de baskın düzenleyen işgal güçleri aralarında eski esirlerin de olduğu 5 kişiyi tutuklayıp baskın yaptıkları evlerde halkı saatlerce soğuk havada dışarıda beklettiler.

Diğer taraftan işgal güçlerinin bugün sabah erken saatlerde Batı Yaka’nın kuzeyinde bulunan Nablus şehrinin güneyindeki Burin Lisesi'ne saldırdıkları belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'ne bilgi veren kaynaklar, işgal güçlerinin yoğun ateş, ses ve göz yaşarıcı bomba eşliğinde okula girdiklerini, öğrencilerin ise işgal askerlerinin barbarlıklarına taş atarak karşı koymaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Kaynaklar, işgal askerlerinin öğrencilerin okula yakın yerleşkedeki Siyonist gaspçıların araçlarına taş attıkları bahanesiyle okulu bastıklarını söylediler.

FİEM