İşgal Güçleri Gazze Şeridi Açıklarında Balıkçılara Taciz Ateşi Açtı

İşgal Güçleri Gazze Şeridi Açıklarında Balıkçılara Taciz Ateşi Açtı

İşgal donanmasına ait hücumbotlar bu sabah (21 Aralık Pazartesi) Gazze Şeridi sahilleri açıklarında Filistinli balıkçı teknelerine otomatik silahlarla taciz ateşi açtı.

İşgal donanmasına ait hücumbotlar bu sabah (21 Aralık Pazartesi) Gazze Şeridi sahilleri açıklarında Filistinli balıkçı teknelerine otomatik silahlarla taciz ateşi açtı. Saldırıda ölen veya yaralanan olmadığı bildirildi.

Quds Press Haber Ajansı'nın Filistinli yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, işgal donanmasına ait hücumbotlar bu sabah Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesi açıklarında Filistinli balıkçı teknelerinin peşine düştü.

İşgal güçlerinin ateş açtığı sırada Filistinli balıkçı teknelerinin avlanma izni verilen bölge dahilinde bulunduğu ifade edildi.

İşgal güçleri, Mısır'ın arabuluculuğuyla işgal rejimi ve Filistinli gruplar arasında 26 Ağustos 2014'te imzalanan ateşkes anlaşmasını o tarihten bu yana sürekli ihlal ediyor.

Gazze Şeridi açıklarında avlanan Filistinli balıkçıları sık sık taciz eden işgal güçleri karada da sınıra yakın bölgelerdeki evlere ve tarlalara ateş açıyor.