İşgal Güçleri Batı Yaka'da Bu Sabah Filistinli İki Genci Gözaltına Aldı

İşgal Güçleri Batı Yaka'da Bu Sabah Filistinli İki Genci Gözaltına Aldı

İşgal Güçleri Batı Yaka'da Bu Sabah Filistinli İki Genci Gözaltına Aldı

işgal güçleri bu sabah (31 Ağustos Pazar) erken saatlerde Nablus kentinin güneyindeki Burin köyünden bir genci ve Baytlahim'in kuzeyindeki Ayide Mülteci Kampı'ndan bir genci gözaltına aldı. Bu arada, Cenin'in güneyindeki Yabud beldesinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre Burin köyüne baskın düzenleyen işgal askerleri Beşşar Kadus isimli Filistinli genci evinde arama yaptıktan sonra gözaltına aldı. İşgal güçlerinin köydeki başka evlere de baskın düzenleyerek arama yaptığı, aramalar sırasında kapıları kırarak eşyalara zarar verdiği ifade edildi.

Filistin Wafa Haber Ajansı'nın bir güvenlik kaynağına dayanarak verdiği haberde de işgal güçlerinin Ayide Mülteci Kampı'nda 20 yaşındaki Muhammed Bessam Ebu Hudayr isimli Filistinli genci evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi.

Cenin vilayetine bağlı Yabud beldesinde de bu sabah erken saatlerde işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı. Yerel kaynaklar, beldeye baskın düzenleyen işgal güçlerinin çok sayıda ses bombası ve mermi kullandığını, baskın üzerine Filistinli gençlerle işgal askerleri arasında çatışmaların başladığını söyledi.

İşgal güçlerinin ayrıca Cenin'e bağlı Ez-Zebabide beldesine baskın düzenlediği ifade edildi.