İşgal Askerleri Bu Sabah Mescidi Aksa’yı Bastı

İşgal Askerleri Bu Sabah Mescidi Aksa’yı Bastı

İşgal Askerleri Bu Sabah Mescidi Aksa’yı Bastı

İki günlük Yahudi bayramında Siyonistlerin Mecsidi Aksa’ya girip telmudi ayinler yapmalarına ortam hazırlamak için işgal askerlerinin bugün sabah erken saatlerde Mecsidi Aksa’nın El-Meğaribe kapısında yığınak yaptığı ve daha sonra camiyi bastığı belirtildi.

Cami güvenliğinin verdiği bilgiye göre bugün sabah saat 07:30 civarında El-Meğaribe kapısında yığınak yapan işgal askerleri birden camiye dalıp gaz bombaları ve plastik mermilerle çoğu yaşlı kişilerden oluşan cami cemaatine saldırdı.

Cemaate saldırmakla yetinmeyen işgal güçleri, avluda bulunan Müslümanların alanı boşaltmaları için de ellerindeki jop ve sopalarla saldırdı.
 
İşgal askerlerinin saldırdığı duyumunu alan Kudüslü gençlerden bazıları camiye girmeyi başarıp işgal askerlerini engellemeye çalışırken, birçok insan dışarıda olayları protesto ediyor.

İşgal askerleri dünden beri caminin etrafını kuşatıyor. Yaşları altmışın altında olan Müslümanların giriş yapmasına izin vermezken, kadınların girişini de tümüyle yasakladı.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Kudüs Evkaf Müdürlüğü çalışanlarının da içeri girmesine izin vermediğini, camiye girmek isteyen Evkaf Müdürü Şeyh Azzam El-Hatib Et-Temimi’nin işgal güçleri tarafından geri çevrildiğini ifade etti.
 
Dün Kudüs’ün eski bölümünde Filistinli gençlerle işgal polisi arasında çıkan çatışmalarda, gençlerin işgal polisine taş ve molotof atmaları sonucu üç polisin yaralandığı belirtilmişti.

Fiem