İranlı Yetkiliden Suudi Arabistan Açıklaması

İranlı Yetkiliden Suudi Arabistan Açıklaması

İranlı yetkili: Suudi Arabistan ile işbirliği bölge ülkelerinin bölgesel güvenliğine hizmet ediyor ve Yemen'deki siyasi çözümü başarıya ulaştırmaya hazırlar

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ali Reza Enayati Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkesinin Yemen'deki siyasi çözümün başarısına yardım etmeye ve desteklemeye hazır olduğunu söyledi.


Enayati, “Russia Today” kanalına verdiği röportajda, “Suudi-İran anlaşmasının bölge dışındaki bazı değişkenler ve İslami arenada olup bitenler üzerinde etkisi olduğunu” sözlerine ekledi.


"Riyad ile işbirliği, kapsamlı konseptiyle bölge ülkeleri için bölgesel güvenliğe hizmet ediyor" diyen Bakan, "Tahran-Riyad ilişkilerinin bölgesel dosyalara olumlu yansıyan yankıları olduğunu" belirterek, "Bizim tarafımızdan büyük bir karşılama var.

Al-Mayadin'e göre Rusya ve Çin'deki dostlar Suudilerle anlaşarak.
Enayati, 17 Nisan'da Riyad ve Tahran'daki İran ve Suudi büyükelçiliklerinin 9 Mayıs'tan önce yeniden açılacağını ve bu dönemde Suudi Arabistan ve İran dışişleri bakanlarının bir araya geleceğini duyurdu.


İran ve Suudi Arabistan'ın 10 Mart'ta ortak bir bildiriyle Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in girişimine yanıt olarak iki ay içinde diyalog ve diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve iki ülkedeki büyükelçiliklerin yeniden açılması konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurmaları dikkat çekicidir.

Kaynak: TEVHİDHABER