İran'dan Ve Türkiye'den  Rusya Açıklaması

İran'dan Ve Türkiye'den Rusya Açıklaması

İran, Wagner Grubu'nun Rus yönetimine isyanının ülkenin iç meselesi olduğunu ve Rusya'da hukukun üstünlüğünü desteklediğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Rusya'da yaşananları bu ülkenin iç meselesi şeklinde değerlendirerek, "İran, Rusya Federasyonu'nda hukukun üstünlüğünü desteklemektedir." ifadelerini kullandı.

- Wagner Grubu'nun Rus yönetimine isyanı

Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmişti.

Bu durum üzerine Federal Güvenlik Servisi (FSB), "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Wagner'in kamplarına saldırı düzenlendiği yönündeki iddialar yalanlanmıştı.

Bakanlık, bu sabah yaptığı açıklamada, tüm Wagner savaşçılarına "ihtiyatlı olmaları" ve kolluk kuvvetleriyle iletişime geçmeleri çağrısında bulunmuştu.

Erdoğan'da Desteğini Açıkladı

Son dakika... Erdoğan'dan Rusya'daki olayların ardından Putin'e destek telefonu

Kremlin'in açıklamasına göre AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü.

Ayrıca görüşmede Putin'in, silahlı isyan girişimiyle bağlantılı olarak Erdoğan'a telefonda bilgi verdiği aktarıldı.

"KİMSE VAZİFE ÇIKARMASIN"

Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından da bir açıklama geldi. Açıklamada, Erdoğan'ın Putin'le yaptığı görüşmede Rusya'da yaşanan son gelişmelerin ele alındığı belirtilirken şunlara yer verildi:

"Cumhurbaşkanımız Erdoğan, görüşmede aklıselim ile hareket edilmesinin gerektiğinin öneminin altını çizdi.

Görüşmede Rusya'da yaşananlardan kimsenin vazife çıkarmaması gerektiği vurgulandı.

Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu bağlamda yaşananların en kısa sürede uhuletle ve suhuletle çözülmesi için Türkiye olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız ifadelerini kullandı."