İran'dan Kritik Açıklama: Koronavirüs İlacını Bulduk İşe Yaradı

İran'dan Kritik Açıklama: Koronavirüs İlacını Bulduk İşe Yaradı

İran Öğrenci Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre ilacın enjekte edilen bazı hastalarda 24 saat içerisinde olumlu etki gösterdiğini söyleyen İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü

İran Öğrenci Haber Ajansı'nın (ISNA) haberine göre ilacın enjekte edilen bazı hastalarda 24 saat içerisinde olumlu etki gösterdiğini söyleyen İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kianush Jahanpur, kesin değerlendirme yapmak için erken olduğunu ifade etti.

Sözcü, ilacın enjekte edildiği bir hastanın akciğerinde iyileşme gözlemlendiğini, ancak hastanın henüz taburcu edilemediğini sözlerine ekledi.

Bakanlık sözcüsü, kesin tedavi saptanırsa ilacın üç hafta içerisinde piyasaya sürülebileceğini kaydetti.

Bu arada İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani, bugün yaptığı açıklamada ülkesinin koronavirüse karşı mücadeleye devam ettiğini söylerken, İranlılara ülke içinde seyahat etmeme uyarısında bulundu.

Çin'den dünyaya yayılan Kovid-19, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum kentinde görülmüş, ardından neredeyse ülkenin tamamına yayılmıştı. Ülkede koronavirüse yakalananların sayısı 8 bini aşarken can kaybı 291'e yükseldi. Kovid-19 teşhisi konulan 2 bin 731 kişi ise iyileşerek taburcu edildi.

İran'da Kovid-19 teşhisi konulan Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rıza Rahmani de iyileşerek taburcu edilmişti.

Independent Türkçe

 

İran'da devlet yetkililerinin ölümüne sebep olan koronavirüse yakalanan Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan iyileşerek taburcu edildi. Tıp doktoru olan İlahiyan, tedbirlerin alınması halinde Covid-19'dan korkulmaması gerektiğini kaydetti.
Koronavirüs salgınına yakalanana İranlı milletvekili tedbirlerin alınması halinde Covid-19'dan korkulmaması gerektiğini söyledi.

Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan , devlet televizyonunda yayımlanan görüntülü mesajında, Covid-19 teşhisi konulduktan sonra Tahran'daki Mesih Danişveri Hastanesi'nde tedavi altına alındığını ve hastalığı yenerek taburcu edildiğini söyledi.

Kendisi de bir tıp doktoru olan İlahiyan, tedbirlerin alınması halinde Covid-19'dan korkulmaması gerektiğini belirterek, "Zorunlu olmadıkça seyahat etmeyin, ellerinizi sıklıkla yıkayın ve ellerinizle yüzünüze temas etmekten kaçının." tavsiyelerinde bulundu.

İlahiyan'ın danışmanı Mustafa Feyli, 5 Mart'ta Tahran Milletvekili'nin Covid-19 test sonucunun pozitif çıktığını ve hastanede karantinaya alındığını duyurmuştu.