İran'dan ABD'ye Yaptırım

İran'dan ABD'ye Yaptırım

İran Dışişleri Sözcüsü Said Hatipzade, aralarında ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun olduğu bazı ABD’li üst düze...

İran Dışişleri Sözcüsü Said Hatipzade, aralarında ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun olduğu bazı ABD’li üst düzey isimleri yaptırım listesine aldıklarını duyurdu.

Hatipzade, İran tarafından yaptırım listesine alınan isimlerin terör örgütlerine destek vermek, barış ve güvenliğe tehdit oluşturmak ve uluslararası hukuku ihlal etmekle suçlandıklarını açıkladı. İran tarafından yaptırım listesine alınan isimleri açıklayan Hatipzade, “ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı Gina Haspel, eski Savunma Bakanı Mark Esper, eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, eski ABD İran Özel Temsilcisi Brian Hook, ABD İran Özel Temsilcisi Elliott Abrams ve ABD Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) Sorumlusu Andrea Gacki yaptırım listesine alınan isimler oldu” dedi. ABD’li üst düzey isimler için alınan yaptırım kararına ilişkin gerekçeyi de paylaşan Hatipzade, “ABD’li söz konusu isimler General Kasım Süleymani suikastını gerçekleştirmek ve azmettirmek. İran'a yönelik terör faaliyetleri gerçekleştirmek ve terör örgütlerine destek vermek. Siyonist İsrail rejiminin Filistin halkına yönelik cinayet ve katliamları ile nükleer fizikçi Muhsin Fahrizade Mahabadi suikastına destek vermek. İran halkının gıda ve ilaç gibi tıbbi ihtiyaçlarını dahi karşılamasına izin vermeyen tek taraflı acımasız yaptırımlar uygulamaları nedenleriyle yaptırım listesine alındı" ifadelerini kullandı.

haber