İran'dan ABD'ye Çarpıcı Ayasofya tepkisi! Erdoğan'a Övgü

İran'dan ABD'ye Çarpıcı Ayasofya tepkisi! Erdoğan'a Övgü

"500 yıllık tarihi yapısı olan Ayasofya kıyamete dek cami olarak


İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı ve eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ayasofya açıklamasına tepki gösterdi. Endülüs örneğini vererek tezini savunan Velayeti, aynı zamanda, "500 yıllık tarihi yapısı olan Ayasofya kıyamete dek cami olarak kalacaktır. Türk halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararı için minnettar" ifadelerini kullandı.
İran dini lideri Ayetullah Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı ve eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, konuk olduğu bir devlet televizyonu kanalında, Türkiye'nin Ayasofya kararına dair açıklamalarda bulundu.

"KARAR DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDI"

Velayeti, Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen Ayasofya'nın Türkiye'nin en önemli camilerinden biri olduğunu belirterek, "Erdoğan'ın Ayasofya kararından sonra tüm Hristiyan dünyası ayağa kalkarak, Ayasofya'nın statüsünün müzeden camiye değiştirilmesini eleştirdiler ve 'Eğer öyleyse, 1942'den önceki tüm müzeler camilere ve kiliselere dönüştürülmeli' dediler" dedi.

ENDÜLÜS ÖRNEĞİNİ VERDİ! "TÜRK HALKI ERDOĞAN'A MİNNETTAR"

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ayasofya açıklamasına tepki gösteren Velayeti, "Pompeo'nun başka bir emri yok mu? Ataları tüm dünya müzelerini kiliselere dönüştürdü. Endülüs yenilgisinden sonra ellerinden geldiğince kadar kilise yaptılar. 500 yıllık tarihi yapısı olan Ayasofya kıyamete dek cami olarak kalacaktır. Türk halkı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kararı için minnettardır" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: MEHR NEWS