İran'dan AA'ya Yalanlama

İran'dan AA'ya Yalanlama

Anadolu Ajansı, İran'ın Suriye’den kara, hava ve deniz yoluyla kuşatma altındaki Yemen’e Suudi Arabistan'a karşı savaşmak için asker gönderdiğini iddia etti. İran Ankara Büyükelçiliği haberi temelsiz olarak nitelendirerek yalanladı.

Büyükelçilikten yapılan açıklama şöyle: ‘’Anadolu Ajansı tarafından yayınlanan bir haberde İran askeri güçlerince Suriye’den Yemen’e savaşçı gönderildiğine ilişkin iddialara yer verilmiştir.

İran Ankara Büyükelçiliği, meydandaki gerçeklere dair bilgisizliği gösteren ve temelden yoksun bu iddiaları yalanlamaktadır.

Bu tür uydurma iddialar İran İslam Cumhuriyeti’nin, Yemen halkına karşı yürütülen insanlık dışı, felaket doğurucu savaşa yaklaşımı ile çelişmektedir.

Zira İran İslam Cumhuriyeti bu savaşın son bulması için sürekli olarak çağrı yapmış, Birleşmiş Milletler Örgütü’nün siyasi çözüm yolu bulunması yolundaki çabalarına destek vermiştir.’’

Medyanın yanlış iddialarının aksine Batı ve Yemen medyası, Türkiye'nin Yemen Islah Partisi'ni desteklediğini ve İdlib'deki milisleri Yemen'e transfer ettiğini defalarca bildirdi.

Anadolu Ajansı’nın bu haberlerin gündemde olduğu bir zamanda İran’ın asker taşıdığını iddia eden haberi yapmış olması tesadüf değil.

Yemenli el-Sahfa Ajansı, geçtiğimiz günlerde Islah Partisi tarafından kontrol edilen Qena limanında Türk silahlarıyla dolu bir gemi kargosunun boşaltıldığını ve reformist milislerin nakledildiğini söyledi. Ajans petrol tankerlerinin silah transferi için kullanıldığını yazdı. (Ajanslar)