İran'da Yaşayan Yahudiler   Siyonistlere Tepki Gösterdi

İran'da Yaşayan Yahudiler Siyonistlere Tepki Gösterdi

İran Yahudi cemaati İsrail'in Gazze savaşına karşı küresel seslere katılıyor

İsrail'in Gazze'de devam eden savaşına karşı olduklarını ifade eden dünya çapındaki Yahudi topluluklarından gelen artan destek dalgasının ortasında , İran Yahudi toplumu, İran'ın çeşitli şehirlerinde düzenlenen protestolarla Filistin halkına desteğini gösterdi.

Geçtiğimiz hafta Tahran, Şiraz, Kirmanşah, İsfahan ve Yazd gibi şehirlerdeki İranlı Yahudiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşına karşı seslerini yükseltmek için bir araya geldi.

30 Ekim'de, İran Yahudi cemaatinin savaş karşıtı protestolarından biri İran'ın başkentinde ortaya çıktı; Yahudiler, İsrail'in Gazze'de devam eden sivil öldürmelerine karşı öfkelerini ifade etmek için Tahran'daki Yusuf Abad Sinagogu'nda toplantı yaptı.

Protestoda İran Yahudi cemaati üyeleri, "Yahudilik adına suç işlemeyin" ve "Uluslararası toplumu Gazze halkına yardım etmeye çağırıyoruz" gibi duruşlarını vurgulayan sloganların yer aldığı pankartlar taşıdılar.

İran Yahudi cemaatinin İran parlamentosundaki temsilcisi Homayoun Sameh Yah, Siyonist rejimin Yahudilik adını nasıl kötüye kullandığı konusunda derin endişesini dile getirdi.

"Maalesef Siyonistler, uluslararası toplumda kendilerine güvenilirlik kazanmaya çalışarak Yahudiliğin adını kötüye kullandılar." diyerek dünyayı bir siyasi rejimin eylemleri ile dini bir topluluğun inançları arasındaki ayrımı tanımaya çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı