İran ve Venezuela  Anlaşma imzaladı

İran ve Venezuela Anlaşma imzaladı

İran ve Venezüella cumhurbaşkanları, iki ülke arasındaki ilişkilerin derinliğini teyit eden ikili anlaşmalar imzaladılar ve başkanım bunu "stratejik" olarak nitelendiriyor.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi ve Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun huzurunda bugün Salı günü İran ve Venezuela, başkent Karakas'ta bir dizi anlaşma imzaladı.

Al-Mayadeen'in Karakas temsilcisi , iki ülkenin petrol, ticaret, sağlık ve teknoloji dahil olmak üzere çeşitli alanlarda ikili anlaşma imzaladığını belirtti.

İran cumhurbaşkanı, Venezüellalı meslektaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Tahran ile Karakas arasındaki ilişkilerin sıradan diplomatik ilişkiler değil, stratejik ilişkiler olduğunu" vurguladı.

Raisi, "İran ve Venezuela'nın ortak düşmanları kendileriyle barış istemeyen ülkelerdir" diyen Raisi, iki ülkenin "bağımsızlık, özgürlük ve adalet arayışı alanlarında ortak çıkarlara ve bakış açılarına" sahip olduğunu kaydetti.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2021'de 600 milyon dolardan 3 milyar doların üzerine çıkacağına değinen Raisi, "Ticaret hacmi ilk etapta 10 milyar dolara, sonraki süreçte 20 milyar dolara çıkarılabir.

Kaynak:tevhidhaber