İran ve Suudi Arabistan Arasında Dengeleri Değiştircek Anlaşma

İran ve Suudi Arabistan Arasında Dengeleri Değiştircek Anlaşma

İran Ulusal Petrol Şirketi İcra Direktörü Mohsen Khojesteh Mehr, İran ile Suudi Arabistan arasında petrol işbirliği için ön çalışmaların başladığını belirtti.

İran Ulusal Petrol Şirketi İcra Direktörü Mohsen Khajesteh Mehr, İran ile Suudi Arabistan arasında petrol işbirliği için ön çalışmaların başladığını doğruladı.

Khajesteh Mehr bugün Salı günü gazetecilere verdiği demeçte, "İran ile Suudi Arabistan arasındaki tüm ortak sahalarda üretimi artırmak ve üretim kapasitesini sürdürmek için gerekli plan ve onayların alındığını" söyledi.

İran ile Suudi Arabistan'ın ortak noktası olan Frozan petrol sahasında Petropars şirketleri ve offshore tesisleri iki cephede çalışıyor ve yakında bu sahadaki üretim artışına dair olumlu haberler açıklanacak.

Farzad gaz sahasının (B) inşası için de sözleşme imzalandı ve şu anda Petropars tarafından inşa ediliyor.

Khojesteh Mehr, "Ortak Arash petrol sahasında sondaja başlamak için tüm hazırlıklar yapılıyor ve bu sahayı geliştirme planını Ulusal İran Petrol Şirketi yönetim kurulunda ve koşullar hazır olduğunda uygulamak için büyük kaynaklar kabul ettik. , Araş sahasında sondaja başlayacağız."

Buna paralel olarak Khajeste Mehr, İran petrol üretiminin son yirmi ayda günlük 2,2 milyon varilden 3,1 milyon varil üzerine çıktığını ve önceki dönemlere göre günde yaklaşık 1 milyon varil arttığını açıkladı.

İran ve Suudi Arabistan'ın 10 Mart'ta yaptıkları ortak açıklamada, diyalog ve diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve iki ülkedeki büyükelçiliklerin yeniden açılması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmaları dikkat çekicidir .

KAYNAK:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı