İran İle Taliban  Arasında  Sağlık Konunda İşbirliği

İran İle Taliban Arasında Sağlık Konunda İşbirliği

İran Cumhurbaşkanı'nın Afganistan'daki temsilcisi, Taliban hükümetinin Sağlık Bakanı ile görüştü

TERCÜMEHABER /TEVHİDDHABER

İran Cumhurbaşkanı'nın Afganistan işlerinden sorumlu özel temsilcisi "Hassan Kazemi Qomi", bir heyet başkanlığında İran'ı ziyaret eden Taliban hükümetinin Sağlık Bakanı "Kalandar Abbad" ile bir araya geldi.

Kazemi Qomi , Twitter'da bir tweet yazdı : Afganistan Hükümeti Sağlık Bakanı, Afganistan'da çocuk felcini ortadan kaldırmak ve bilim ve sağlık alanlarında ikili işbirliği amacıyla yapıcı müzakerelerin gerçekleştiğini belirtti

Tahran'a yaptığı ziyarette Taliban Sağlık Bakanı Kalender Abbad, İran ve Afganistan arasında tıp alanında ortak işbirliğine duyulan ihtiyacı vurgulayarak, yetenekleri geliştirmenin ve eğitim programlarını güçlendirmenin önemli olduğunu göz önünde bulundurarak, İran'ı son derece uzmanlaşmış ve gelişmiş alanlarda işbirliği yapmaya çağırdı.

İki ülkenin sağlık yetkilileri de bir mutabakat zaptı temelinde Afganistan'daki çeşitli tıbbi sektörlerde ortak işbirliği sözü verdi.

Abbad, İran'ın Kabil Büyükelçisi Bahadur Aminian ile yaptığı görüşmede, Bamiyan Devlet Hastanesi'nin çalışmalarının tamamlanması, Afgan doktorlarının kanser bölümünde eğitilmesi, ilaç ithalatı ve kullanımı ve İran tıp merkezlerinden faydalanılması gerektiğini vurguladı.

Taliban daha önce İran ve Afganistan arasındaki ekonomik ilişkilerin iyileştirilmesini talep etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı