İran ile Rusya Arasında Yeni Anlaşma İmzaladı

İran ile Rusya Arasında Yeni Anlaşma İmzaladı

İran Savunma Bakan Yardımcısı Mehdi Farahi, Rusya'dan Mi-28 saldırı helikopterleri, Su-35 dördüncü nesil savaş uçakları ve Yak-130 eğitim uçaklarının satın alınmasına ilişkin anlaşmanın tamamlandığını duyurdu.

İran Savunma Bakan Yardımcısı Mehdi Farahi, Rusya'dan Mi-28 saldırı helikopterleri, Su-35 dördüncü nesil savaş uçakları ve Yak-130 eğitim uçaklarının satın alınmasına ilişkin anlaşmanın tamamlandığını doğruladı.

İran Tasnim Ajansı'na verdiği röportajda, İran'ın birtakım prosedürleri tamamladıktan sonra İran Silahlı Kuvvetleri'ne katılacak bu uçaklarla ilgili anlaşmayı tamamladığını ve "ithalatına yönelik çalışmaların sürdüğünü" söyledi.

Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Orta Doğu'da istikrar ve güvenliği artırmak amacıyla İran'la yapılan iş birliği kapsamında geçen Eylül ayında Tahran'ı ziyaret etti.

O dönemde Shoigu, Rusya ve İran liderleri arasında gelişen güvene dikkat çekerek, "görüşmelerin yüksek temposu, her iki tarafın da savunma sektörü ve askeri iş birliğindeki stratejik ortaklığı güçlendirmeye devam etme arzusunu doğruluyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı