İran İHA'ları ile  Mücade İçin ABD'den  Ek Finansman Kararı

İran İHA'ları ile Mücade İçin ABD'den Ek Finansman Kararı

Tasarı, İran İHA’larıyla tehdidine karşı israil'e ek finansman sağlamak için çıkarılacak

40'tan fazla milletvekilinden oluşan iki partili bir grubun bugün, ABD ile İsrail arasında artan işbirliği yoluyla İran'ın insansız hava aracı tehdidiyle mücadele etmeyi amaçlayan yasayı çıkarması bekleniyor.

Yasa tasarısına göre ABD-İsrail Anti-Katil Drone Yasası , mevcut ABD-İsrail karşı-drone programları için yıllık 40 milyon $'dan 55 milyon $'a kadar ek fon sağlaycak fon sağlama sınırlarının artırılmasını önermektedir.

Yasa tasarısı hakkında konuşan Cumhuriyetçi Andrew Garbarino şunları kaydetti

“İran'ın katil insansız hava araçları cephaneliği ancak son yıllarda arttı ve Orta Doğu'daki saldırılar Amerikalıları öldürdü ve yaraladı - terör tehdidinin neden bu kadar yaygın olduğunu bir kez daha gösteriyor. İran destekli terörist grupların masum sivilleri hedef aldığını görmeye devam ediyoruz, bu yüzden onların ölümcül drone yeteneklerine karşı somut adımlar atmalıyız. Gottheimer yaptığı açıklamada, bu yasanın Amerikalı ve İsraillilerin yaşamlarını korumakla ilgili olduğunu söyledi. “Bu iki taraflı çaba, İsrail'in güvenliği, bizim güvenliğimiz ve Amerika'nın bölgedeki çıkarları için hayati önem taşıyor. Terörle mücadelemizin anahtarıdır.”

Tasarı, her iki partiden 42 milletvekili tarafından ortaklaşa destekleniyor ve FDD Action tarafından destekleniyor.

KAYNAK:TEVHİDHABER