İran Dışişleri Bakanlığı: Zelenskiy'nin Suçlamalrına Karşı Sabrımız Tükeniyor

İran Dışişleri Bakanlığı: Zelenskiy'nin Suçlamalrına Karşı Sabrımız Tükeniyor

İran Dışişleri Bakanlığı: Zelenskiy, İHA'larla ilgili asılsız suçlamalar karşısında sabrımızın uzun sürmeyeceğini bilmeli

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani yaptığı açıklamada, "Tahran, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin ABD Kongresi'nde İran ile ilgili tekrarlanan suçlamalarını ve uygunsuz açıklamalarını kınıyoruz dedi


İran'ın "Ukrayna makamları tarafından iddia edilen insansız hava aracı sorunuyla ilgili asılsız suçlamalara defalarca yanıt verdiğine" işaret ederek, "Zelinsky, İran'ın asılsız suçlamalar karşısında stratejik sabrının uzun olmayacağını bilmelidir" dedi. ”

Dün, Çarşamba günü Ukrayna Devlet Başkanı, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmek ve Kongre'de bir konuşma yapmak üzere Washington'u ziyaret etti.

Tahran yönetimini Rusya'ya insansız hava aracı (İHA) tedarik etmekle suçlayan Zelenskiy, "İran'ın silah tedariki olmasaydı şimdi barışa daha yakın olurduk" dedi. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile görüştüğünü aktaran Zelenskiy, AB'nin Ukrayna'ya makro-finansal destek sağlaması konusunu ele aldıklarını söyledi. Leyen ile İran'a yönelik suçlamaları da görüştüğünü belirten Zelenskiy, "Biz de karşılık vermeye hazırlanıyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak : TEVHİDHABER . GAZETE /DUVAR