İran Dışişleri Bakanı: Yaptırımların Kalkması İçin Görüşmelere Başladık

İran Dışişleri Bakanı: Yaptırımların Kalkması İçin Görüşmelere Başladık

İran, Umman Sultanı'nın yaptırımları kaldırma girişiminin ayrıntılarını açıklıyor ve tarafların nükleer anlaşmaya dönmesini talep ediyor...

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdullahian, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılmasına yönelik görüşmelerin devam ettiğini doğruladı.

Beyrut'ta düzenlediği basın toplantısında Abdullahian, "Umman Sultanı Haitham bin Tarık'ın yaptırımların kaldırılmasına yönelik bir girişimi şu anda masada ve bu da istenen sonuçlara ulaşacak" dedi ve ülkesinin "en iyi donanıma sahip olduğunu" vurguladı.

Hossein Amir Abdullahian Mahkumların serbest bırakılması konusunda Tahran ile Washington arasındaki dolaylı diyaloğun nükleer anlaşmaya ilişkin diyaloğa yardımcı olacağını açıklayarak şunları ekledi: "İran'a yönelik haksız yaptırımların kaldırılması için siyasi ve diplomatik çerçeveleri takip ettik ve takip etmeye devam ediyoruz." dedi

Başka bir bağlamda, İran Ordusu Hava Savunma Operasyonları Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Reza Khawaja, İran'ın "insansız hava araçlarının yeteneklerini keşif görevleri için kullandığını" duyurdu.

Khawaja, Körfez bölgesindeki İran radar cihazlarının "Amerikan F-35 uçaklarını havalandığı andan tam ve doğru bir şekilde uçana kadar izlediğini" doğruladı.

KAYNAK: TEVHİDHABER