İran Dışişleri Bakanı Haniye ile Görüştü!

İran Dışişleri Bakanı Haniye ile Görüştü!

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdullahian ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye arasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığındaki son gelişmeleri tartıştıkları bir telefon görüşmesi.

İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir-Abdollahian ve Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye Cuma günü yaptıkları telefon görüşmesinde işgal altındaki Filistin'deki son gelişmeleri ve Gazze'deki gelişmeleri ele aldı.

Amir Abdollahian, dünyanın artık İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun "sona ulaştığının ve hayatta kalmak için son hamlelerini yaptığının" tamamen farkında olduğunu vurguladı.

İsrail işgal varlığının "Gazze bataklığına saplandığını" sözlerine ekleyen Abdollahian, bunun Filistin halkının kararlılığı ve direnişi sayesinde başarıldığını vurguladı.

Haniye ise işgalin esir takası anlaşmasının ve Gazze'deki soykırımın durdurulmasının önüne engeller koyduğunu söyleyerek Gazze Şeridi'nin kuzeyinde insani durumun bir krize dönüştüğüne dikkat çekti.

Haniye, İsrail saldırganlığı 168. gününe girerken uluslararası toplumu Gazze halkına derhal yardım sağlamaya çağırdı.

13 Şubat'ta Amir Abdollahian, İranlı bakanın bölgesel istişare ziyareti kapsamında Katar'ın başkenti Doha'da Haniye ile bir araya geldi.

Görüşmede İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik savaşında siyasi ve saha düzeyinde yaşanan son gelişmeler, Gazze ve Batı Şeria halkına yönelik saldırganlığın ve işlenen suçların durdurulması ihtiyacı ve Gazze Şeridi'ne acil insani yardım gönderilmesi konuları ele alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı