İran: Direniş Güçleri Hazırlandı!  Siyonistler Hiçbir Senaryoyu Göz Ardı Etmesin

İran: Direniş Güçleri Hazırlandı! Siyonistler Hiçbir Senaryoyu Göz Ardı Etmesin

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani, Al-Mayadeen'e verdiği röportajda tanık olduğumuz soykırımın işgalin stratejik yenilgisini örtbas etme girişimi olduğunu doğrulayarak, direniş ekseninin özel bir cepheyle sınırlı olmadığını bildirdi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kanaani, Al-Mayadeen'e verdiği röportajda, "Gazze'de Filistin halkına karşı eşitsiz bir savaşa tanık oluyoruz ve bu tedbirin çok fazla suç içerdiğini ve tüm uluslararası yasalara aykırı olduğunu" söyledi.

Kanaani, tanık olduğumuz şeyin, işgalci yönetimin 7 Ekim'de uğradığı büyük ve stratejik yenilgiyi örtbas etmek amacıyla Filistin halkına yönelik soykırım olduğunu ekledi.

"İsrail olaylarını takip eden herkesin 7 Ekim sonrası Siyonist oluşumun eskisi gibi olmadığını söylediğini" belirtti.

Kanaani, "Siyonist oluşumun Hamas'la değil, Filistin kimliğiyle sorunu olduğuna" dikkat çekerek, "bölgedeki direnişin birleşik bir kimliği var" dedi.

"Amerikalıların Siyonistler adına savaşın yayılmasını engellemeye ve onları destekleyen herhangi bir tarafın harekete geçmesini engellemeye çalıştıklarını" vurguladı.

Kanaani Direnişin elini uzattığını, boş durmayacağını ve önleyici bir tepkinin olacağını vurgulayan Kanaani, "Direniş ekseninin özel bir cepheyle sınırlı olmadığını, Siyonistlerin hiçbir senaryoyu göz ardı etmemesi gerektiğini" açıkladı.

"İşgalin kırmızı çizgileri aşması halinde direnişin ciddi bir tepki göstereceğini" vurguladı.

Kanaani, Siyonistlerin insan hakları ihlallerinden Amerikalıları sorumlu tutarak, "Amerikalıların bir partiyi diğerine karşı desteklerken başkalarını sessiz kalmaya zorlama hakları olmadığını" ekledi.

"Filistinlilerin Gazze Şeridi'nden çıkarılmasının kabul edilemez olduğunu ve uluslararası yasaları ihlal ettiğini" belirtti.

Aynı şekilde Kanaani, "Düşmanın kırmızı çizgileri aşması halinde direnişin karşılık vermeye hazır olduğunu" vurgulayarak, bölge ülkelerine kolektif bir karar alınması gerektiği konusunda bilgi verdiğini belirterek, "Direnişin büyük bir mücadele kabiliyetine sahip olduğunu" ifade etti. Faaliyetlerine uzun süre devam edecek.”

"Direniş, insani bakış açısına dayanarak askeri olmayan tutukluları serbest bırakacağını doğruladı ancak devam eden saldırganlık bu adımı atma olasılığını engelliyor." cedi

Kanaani, "mevcut durumla ilgili olarak Amerikalılarla doğrudan veya dolaylı herhangi bir iletişim" olduğunu reddetti.

"Amerikalılardan bölgede savaşın genişletilmemesi gerektiğini vurgulayan mesajlar var", "bunun gerçeğe dönüştürülmesi gerekiyor."

KAYNAK: TEVHİDHABER