İran Devrim Muhafızları Terör Kaplarını  Hedef Aldı

İran Devrim Muhafızları Terör Kaplarını Hedef Aldı

İran Devrim Muhafızları Kuzey Irak'taki Terörist Grupların Konumlarını Vuruyor

İslam Devrim Muhafızları Kolordusu (IRGC), Irak'ın yarı özerk Kürdistan bölgesinde ülkenin batı sınırları yakınında faaliyet gösteren terörist grupların mevzilerini bir kez daha hedef aldı.

Fars haber ajansı tarafından yayınlanan bir rapora göre, Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri, Salı günü Kürdistan bölgesindeki Erbil'in kuzeyindeki Sidekan'daki terör gruplarının mevzilerini çok sayıda roketatar, hassas saldırı silahı ve insansız hava araçlarıyla vurdu.

Saldırılar sırasında terör gruplarının komutanlarından birinin de katıldığı bir toplantının hedef alındığını ve ağır kayıplara yol açtığını da sözlerine ekledi.

24 Eylül'den bu yana, IRGC, teröristlerin İran'ın batı sınırındaki şehirlerde isyanları ve huzursuzluğu ateşlemeye çalıştığına dair raporların ortasında, Irak'ın Kürdistan bölgesindeki terörist üslerini günlük olarak hedef alıyor.

Tuğgeneral Muhammed Pakpour Pazartesi günü verdiği bir röportajda, Kuzey Irak bölgesindeki sözde Komala Partisi de dahil olmak üzere ayrılıkçı terör gruplarının unsurlarının son yıllarda ülkeye karşı birkaç hamle yaptığını söyledi.

Ayrıca İran'ın, komutanın İran'ı parçalamayı amaçladığını söylediği bu hareketlere karşı düzenli olarak muhalefetini dile getirdiğini kaydetti.

İran, Irak Kürdistanı'nın yerel makamlarını, kuzeybatı sınırları boyunca terörist grupların varlığına ve faaliyetlerine müsamaha göstermeyecekleri konusunda sayısız kez uyardı ve bu bölgelerin İslam Cumhuriyeti karşıtı teröristlerin merkezi haline gelmesi durumunda ülkenin kararlı bir yanıt vereceğini söyledi.

Mayıs ayında Devrim Muhafızları, Irak'ın kuzeyindeki Kürt bölgesel başkenti Erbil'de ülkenin batı sınırları yakınında faaliyet gösteren terörist grupların mevzilerini vurdu ve imha etti.

Yine geçen yıl Eylül ayında, Devrim Muhafızları kuzey Irak'ta düşman gruplara ait dört üssü yok ettiği bir saldırı başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı