İran, 28 ülkede onlarca Mossad casusunu ifşa etti

İran, 28 ülkede onlarca Mossad casusunu ifşa etti

İran Güvenlik Bakanlığı, İsrail'in en önemli gizli askeri tesislerinden bazılarıyla ilgili özel bilgilerin yanı sıra, dünya çapında 28 ülkede İsrail Mossad'ına bağlı bir dizi casusu açığa çıkardı.

İran Güvenlik Bakanlığı, bugün Cuma günü yaptığı açıklamada, kapsamlı bir istihbarat operasyonunun ardından dünya çapında 28 ülkede İsrail Mossad'a bağlı bir dizi casusun bulunduğunu ortaya çıkardı.

Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Bu operasyon, İsrail işgaline bağlı casus ve güvenlik gruplarına yönelik en büyük istihbarat operasyonudur" dedi.

"Bu gruplar hakkında benzersiz bilgilerin elde edildiğini" sözlerine ekledi ve "bu bilgiler, bizim de faydalanabilmemiz için şu anda analiz ediliyor ve üzerinde çalışılıyor."

Bakanlık, "Tahran ve ülkenin bazı illerinde çok sayıda casusun izlendiğini ve tutuklandığını, diğerlerinin ise halen güvenlik gözetiminde olduğunu" belirterek, "yurt dışında ikamet eden bazı İranlı casusların da ortaya çıkarıldığını ve her bir kişinin cezalandırılacağını" belirtti. durumuna göre."

Ayrıca, “Asya, Afrika ve Avrupa kıtalarına maruz kalan düzinelerce casusun bazı noktaları olduğunu”, “yabancı casuslarla ilgili bilgilerin İran ile güvenlik bilgisi alışverişi yapan ülkelere gönderildiğini ve bu ülkeler bunları tutukladığını açıkladı. casusluk yaptı veya bunları güvenlik amacıyla kullandı.” .

Güvenlik Bakanlığı, "İsrail Mossad'ının bu casusları ülkelerine zararlı görevler atayarak test ettiğini" vurguladı.

Açıklamaya göre İran Güvenlik Bakanlığı, önceki güvenlik bilgilerinin yanı sıra İsrail'in en önemli gizli askeri tesisleri, silah depoları ve stratejik askeri olmayan endüstrilerine ilişkin özel bilgileri de elde etti.