İran, 16 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı

İran, 16 Milyar Dolarlık Anlaşma İmzaladı

İran, 16 milyar dolar değerinde 50 petrol sözleşmesi imzaladığını duyurdu

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Petrol Bakanı Javad Oji bugün Cumartesi günü yaptığı açıklamada, İran'ın petrol ve kondensat ihracatını yıllık devlet bütçesinde öngörüldüğü şekilde günde 1,4 milyon varile çıkarmaya çalışacağını söyledi.

Ogi, "Parlamento, petrol ve kondensat ihracatının tavanını 1,2 milyon varilden (günlük) 1,4 milyon varile yükseltmeye karar verdi. Petrol Bakanlığı, bütçede belirtilen seviyeye ulaşmak için elinden gelen her şeyi yapacak.

"On üçüncü hükümet (mevcut hükümet) döneminde, petrol endüstrisinde 50 projeye yatırım yapmak için 50 milyar doları aşan sözleşmeler ve mutabakat zaptı imzalandı. Bu sözleşmelerin ve anlaşmaların bir kısmı kalkınma ile ilgilidir. petrol ve gaz sahaları, diğer kısmı ise üretimin artırılması ve sürdürülmesi ile

Petrol Bakanı sözlerine şöyle devam etti: "Bu projelerin hepsi önemli ve öncelikli, örneğin "Pars" petrol boru hattı projesi önemli çünkü Fars ilinde akaryakıt boru hattımız yok ve bu yakıt hep tankerle taşınıyor. Yadawran, Kuzey, Markazi, Güney, Yaran, Kuzey ve Güney, Karun Nehri'nin batısı (güneybatı) ile ilgili olarak da iyi mutabakat zaptı imzaladık" dedi.