Irak'tan Suriye Sınırı Kararı

Irak'tan Suriye Sınırı Kararı

Irak, Suriye sınırına duvar örmeyi planlıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bağdat: Irak ordusu Perşembe günü, ülkeyi güvence altına almayı amaçlayan bir planın parçası olarak Suriye sınırı boyunca beton bir duvar ve askeri bir bariyer inşa etme niyetini açıkladı .

Bu, Ordu'nun Operasyonlardan Sorumlu Genelkurmay Başkan Yardımcısı Korgeneral Qais al-Muhammadawi'nin resmi Irak Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada geldi.

El-Muhammedavi, "İki yıl önce Genelkurmay Başkanlığı gözetiminde Ortak Sınır Komutanlığı tarafından batı sınırını, özellikle Suriye ile batı sınırını güvence altına almak için muazzam bir çalışma yapıldı sistemler revize edildi Ordu güçlerinin sınırda güvenliğini sağlamak için tampon bir hat oluşturmak için çalışmaların sürdüğüne açıkılayan yetkili sınıra duvar örmek istiyoruz dedi.

Sınır Muhafızları olarak bilinen kuvvetler bünyesinde yer alan İçişleri Bakanlığı'na bağlı kuvvetler, Irak ile komşu ülkeler arasındaki sınırların güvenliğini sağlamaktan sorumludur.

Geçtiğimiz yıllarda Irak güvenlik güçleri, bazıları Irak vatandaşlığına sahip ve diğerleri yabancı olan yüzlerce IŞİD militanını Irak topraklarına girmeye çalışırken tutukladı.