Irak Kara Operasyonu İstemiyor

Irak Kara Operasyonu İstemiyor

Irak yönetimi ABD’den kara operasyonu yardımı talep etmediğini ve yeterince askerinin olduğunun altını çizdi.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter'ın Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı hava operasyonunun yanı sıra kara harekatı da düzenleyebilecekleri açıklamasına Bağdat yönetiminden itiraz geldi.

Irak Başbakanı Haydar El İbadi'nin sözcüsü Saad Hadisi, NBC News kanalına yaptığı açıklamada, Irak'ın ABD'den kara operasyonu yardımı talep etmediğini vurgulayarak “Bu Irak'ın iç sorunu ve hükümetimiz ABD Savunma Bakanlığı'ndan operasyonlara doğrudan katılmasını talep etmedi” dedi.

‘BİZİM YETERİNCE ASKERİMİZ VAR'

Irak'ın ABD'nin kara harekatı desteğine ihtiyaç duymadığını da ifade eden Hadisi, “Yeterince askerimiz var” diye konuştu. Saad Hadisi, ABD'den aldıkları silah ve askeri eğitim yardımının ise Irak için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Irak'ta, ülke ordusuna askeri eğitim ve danışmanlık hizmeti vermek üzere 3 bin 300 ABD askeri bulunuyor. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, dün yaptığı açıklamada ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak'ta IŞİD'e yönelik saldırılarını yoğunlaştıracağını söylemiş ve gerekirse kara operasyonundan da kaçınılmayacağını belirtmişti.