İngiltere’den   BDS Karşıtı Yasa Tasarısı

İngiltere’den BDS Karşıtı Yasa Tasarısı

İngiliz hükümeti, yerel yönetimleri ve üniversiteleri, Uluslararası Soykırım Hatıra İttifakı'nın antisemitizm tanımını kabul etmesi halinde fonlardan mahrum bırakmakla tehdit etti.

Jerusalem Post’un haberine göre Birleşik Krallık'ta, BDS karşıtı yeni bir yasa çıkarmaya hazırlanan hükümet, yerel yönetim ve üniversitelerden, Uluslararası Soykırım Hatıra İttifakı'nın antisemitizm tanımını kabul etmesini istedi. 

Hükümet adına yapılan açıklamada, aksi halde ilgili kurumların fonlardan mahrum bırakılabileceği tehdidinde bulundu.

Yerel yönetimlerden sorumlu bakan Robert Jenrick, yerel yönetimlerin, boykot, tecrit ve yaptırım hareketi ile beraber çalışmalarını engellemenin ve üniversitelerin antisemitizm iddiasıyla öğrenci ve profesörlere karşı disiplin cezası verebilmesi için bunun önemli olduğunu söyledi.

Uluslararası Soykırım Hatıra İttifakı'nın antisemitizm tanımı 2016 yılında yapıldı ve Birleşik Krallık tarafından hemen kabul edildi. 

Tanıma göre 'Antisemitizm, Yahudilere yönelik nefret olarak ifade edilebilecek özel bir Yahudi algısıdır. Sözlü ya da fiziksel antisemitizm tezahürleri Yahudi ya da Yahdui olmayan bireyleri ya da onların mallarını, Yahudi cemaati kurumlarını ve dini tesislerini hedef alır.'

Jenrick, İsrail ve tüm dünyadaki Yahudi cemaatlerine, antisemitizm ile mücadeleye tam anlamıyla bağlı oldukları konusunda mümkün olan en güçlü mesajı göndermek istediklerini söyledi.

Bakan Robert Jenrick, gelecek hafta Prens Charles ile birlikte, Kudüs'te düzenlenecek 5. Dünya Holokost Forumuna katılacak.