İngiltere'de Taht Oyunları  : Boris Johnson Geri Dönmek İstiyor

İngiltere'de Taht Oyunları : Boris Johnson Geri Dönmek İstiyor

Temmuz ayında istifa etmek zorunda kalan Boris Johnson yeniden başbakanlık koltuğuna geçmek için harekete geçti.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Boris Johnson, bazı meslektaşlarının dönüşünün daha fazla siyasi kaosa neden olabileceğine dair uyarıları üzerine, istifaya zorlanmasından sadece haftalar sonra ikinci başbakanlık dönemini kazanmak için cesur bir teklifle İngiltere'ye döndü.

Haftaya çılgın bir başlangıçla, perşembe günü iktidarda sadece altı hafta kaldıktan sonra dramatik bir şekilde istifa eden Başbakan Liz Terrace'ın yerini alacak potansiyel adaylar, Pazartesi günkü son tarihten önce parti liderliği yarışmasına yeterli desteği sağlamak için çabaladılar.

Truss istifa ettiğinde Karayipler'de tatilde olan g Johnson, düzinelerce Muhafazakar milletvekilinin desteğine sahip ancak rekabet edebilmek için adaylığı güvence altına alması gerekiyor.

Ticaret Bakanı James Dodridge Cuma günü yaptığı açıklamada, Johnson'ın kendisine "hazır olduğunu" söylediğini ve eski liderin Cumartesi günü İngiltere'ye döneceğini söyledi.

Johnson'ın hükümete geri dönme ihtimali, altı yıl içinde art arda dört başbakanın ardından derinden bölünmüş olan Muhafazakar Parti'deki birçok kişi için kutuplaştırıcı bir konu.

(Reuters)