İngiltere'de Müslüman Kadınların İstihdam Şansı Yok

İngiltere'de Müslüman Kadınların İstihdam Şansı Yok

İngiltere'de aynı niteliklere sahip başörtülü olan ve olmayan kadınların iş bulma ihtimalleri arasında çok büyük fark var...

İngiltere'de başörtülü bir kadının istihdam edilme ihtimalinin aynı tahsili gören başörtüsüz bir kadına göre çok daha az olduğu belirtiliyor.
Katar'daki Doha Enstitüsü'nden Dr. Nebil Hattab ve Londra Kraliyet Üniversitesi'nden Dr. Şirin Hüseyin tarafından yapılan ortak çalışmaya göre aynı niteliklere sahip olsalar bile başörtülü Müslüman kadınlar iş bulma konusunda başörtülü olmayanlara göre çok daha şanssız.
Araştırmaya göre başörtülü Müslüman kadınlarda işsizlik oranı yüzde 5,9'dan başlarken etnik kökenler de göz önünde tutulduğunda bu oran yüzde 27'ye çıkıyor. Gayrimüslim kadınlarda ise işsizlik oranı yüzde 3,5.
Dr. Hattab konuyla ilgili yaptığı açıklamada İngiltere'de Müslüman kadınların ekonomiye katılım oranının çok düşük olduğunu belirterek eğitim seviyesinin de bu oranı arttırmadığını söyledi.
Hattab, Müslüman kadının kıyafetinin dini kimliğini gösterdiği için işverenlerin İslamofobik tavırlarını açığa çıkardığını, başörtülülerin çok daha fazla ayrımcılığa maruz kaldığını kaydetti.
Söz konusu rapor, Britanya Sosyoloji Derneği'nin yıllık toplantısında dün sunuldu.
Londra'da Müslümanlara karşı nefret suçlarında yüzde 70 artış sağlandı. En çok rastlanan vaka ise peçeli kadınlara yönelik oldu.