İngiltere Devrim Muhafızları Mensuplarını Yargılamak İstiyor

İngiltere Devrim Muhafızları Mensuplarını Yargılamak İstiyor

İngiltere.. İran Devrim Muhafızlarının artan etkisinin korkusu ve destekçilerini yargılamak için yasaklanmasını talep ediyor

İngiliz gazetesi "The Times", İçişleri Bakanı Soella Braverman'ın İran Devrim Muhafızları'nın faaliyetleri ve Birleşik Krallık içindeki artan etkisi hakkında artan endişeleri olduğunu ve bunu ülkedeki ulusal güvenliğe yönelik en büyük tehdit olarak gördüğünü iddia etti.

Gazete, Braverman'a yakın bir kaynağın, İranlı casusların İngiltere'deki organize suç çetelerinin üyelerini işe almaya çalıştığına dair istihbarat raporlarından bakanın rahatsız olduğunu söylediğini aktardı. İngiliz

Gazete'nin İddiasına göre "İngiltere İçişleri Bakanlığı'nı en çok endişelendiren şey İran tehdidi ve bunu büyük bir sorun olarak görüyor çünkü daha saldırgan ve daha düşüncesiz hale geldiler. Rejimlerine meydan okuyan her bireye karşı yoğun bir baskı gösteriyorlar".

İngiliz istihbarat servisinin raporlarına göre İran, geçen yıl aynı türden 15 operasyona kıyasla bu yıl 15 cinayet ve adam kaçırma planının içinde yer aldı.

Bazı gözlemciler Devrim Muhafızları'nın terör örgütü ilan edilmesi ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanması yönünde çağrıda bulunurken, Dışişleri Bakanlığı böyle bir hareketin İngiltere ile İran arasındaki diplomatik ilişkilere kalıcı zarar verebileceği korkusuyla bu çağrılara kulak asmadı.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı