İngiltere Bankaları Müslümanların Banka Hesaplarını Kapatıyor

İngiltere Bankaları Müslümanların Banka Hesaplarını Kapatıyor

Banka hesaplarının kapatılması, İngiliz Müslümanları etkiliyor

Nigel Farage'ın Londra'daki prestijli bir özel banka olan Coutts'taki banka hesabının kapatılması, Britanya Düzeni içindeki apaçık ikiyüzlülüğü ve çifte standardı açığa çıkaran bir siyasi ve medya çılgınlığını ateşledi. On yıllardır önde gelen Birleşik Krallık hayır kurumları, Filistin yanlısı sivil toplum grupları ve saygın İngiliz Müslümanlar, banka hesaplarının herhangi bir açıklama yapılmadan aniden kapatılmasıyla karşı karşıya kaldı. Bu gruplar ve bireyler için yıkıcı sonuçlara rağmen, bugün Farage'ın durumunu kınayan aynı medya ve siyasi sınıflar, büyük ölçüde onların kötü durumuna kolektif bir göz yumdu.

Medyanın bu ilgisinin ortasında, Birleşik Krallık'taki Müslüman hayır kurumları ve Filistin yanlısı örgütler, bankaların hesaplarını kapatmasıyla uzun süredir devam eden mücadeleleri hakkında konuşuyorlar. Bu kapatmalar, özellikle beş milyondan fazla insanın işgalci İsrail devleti tarafından acımasız bir apartheid rejimine tabi tutulduğu Filistin'deki yoksul topluluklara yardım ve yardım sağlama çabalarını engelledi .

Sözde "teröre karşı savaş"ın başlamasından bu yana geçen on yıllar boyunca birçok İngiliz Müslüman sessizce acı çekti; Bankaları hesap kapatma kararları konusunda zorlamak, ancak maliyetli yasal işlemlerle mümkündü. Örneğin 2019'da Filistin Geri Dönüş Merkezi'nin (PRC) başkanı Majed Al-Zeer, Reuters'in bir yan kuruluşu olan World-Check'e karşı örgütü terör örgütü olarak listelediği için açtığı davayı kazandı. ÇHC'nin BM tarafından akredite edilmiş bir STK olmasına rağmen atama, Al-Zeer'in banka hesabı kapatıldı

Belki de en yüksek profilli dava, İngiliz kayıtlı yardım kuruluşu Interpal'in davasıydı. 2003 yılında George W Bush, hayır kurumunu Filistin direniş hareketi Hamas'ı desteklediği iddia edilen "özel olarak belirlenmiş küresel terörist varlık" olarak listeledi.

Londra merkezli Muslim Charities Forum'un CEO'su Fadi Itani, bu sorunun yirmi yılı aşkın süredir devam ettiğini vurguladı. "Hayır kurumları ve politikaları, özellikle güvenlik riski taşıyan hassas bölgelerde faaliyet gösteren kuruluşlar olmak üzere bankalar tarafından sıklıkla aşırı incelemeye tabi tutuluyor" diye ekledi. "Kapanmalar, yardım sağlama yeteneklerini ciddi şekilde engelliyor ve çatışmalardan etkilenen bölgelerdeki insanları önemli insani yardımdan mahrum bırakıyor."

Nasim Ahmed - Middle East Monitor /TERCÜME- TEVHİDHABER