İngilizlerden Nükleer  Deniz Altı Hamlesi

İngilizlerden Nükleer Deniz Altı Hamlesi

İngiltere, Hint Okyanusu'na nükleer denizaltı filosu yerleştiriyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İngiliz Daily Mail tarafından yayınlanan bir rapora göre, bugün, Cuma günü, Birleşik Krallık , Çin'in bölgedeki etkisini sınırlamak amacıyla Hint Okyanusu'nda nükleer enerjili denizaltı filosu konuşlandıracak .

Gazeteye göre, İngiltere silahlı kuvvetler şefi Amiral Tony Radakin'in önümüzdeki hafta Sidney'deki bir deniz konferansında konuyla ilgili bir anlaşmaya varması ve Londra'nın AUKUS güvenlik ittifakı altındaki taahhüdünü Avustralya , Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri'ne getirmesi bekleniyor. .

Raporda, denizaltıların periyodik operasyonlar yapmak üzere 2024 yılına kadar Avustralya'nın batı kıyısında Perth şehrinde konuşlandırılacağı belirtilirken, Avustralyalı denizaltı subaylarının becerilerini geliştirmek için Birleşik Krallık mürettebatına entegre edileceği de belirtildi .

Kraliyet Donanması, İngiltere'nin denizaltı filosuna ilişkin tüm operasyonel detayların gizli olduğunu söyleyerek, denizaltılarından kaçının Avustralya'ya gönderilebileceğini açıklamayı reddederken, Daily Mail, İngiliz Savunma Bakanlığı'nın da konuyla ilgili yorum yapmayı reddettiğini söyledi .

Eylül 2021'de kurulan AUKUS ortaklığı , Avustralya'ya kendi nükleer enerjili denizaltı filosunu sağlamayı hedefliyor ve teslimat için en az sekiz denizaltı planlanıyor .

Rusya ve Çin, bölgedeki AUKUS ortaklığından kaynaklanan güvenlik sorunlarıyla ilgili endişelerini dile getirerek, bunun nükleer silahların yayılmasını önleme rejiminin çöküşüne yol açabileceğini söyledi .