İngilizlerden Bahreyn'e Kanlı Diploma

İngilizlerden Bahreyn'e Kanlı Diploma

Politikacılar ve insan hakları aktivistleri, bir İngiliz üniversitesinin Bahreyn polisiyle işbirliğini durdurmasını talep ediyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Politikacılar ve insan hakları aktivistleri, İngiliz Huddersfield Üniversitesi'ni Bahreyn polisiyle işbirliğini sona erdirmeye çağırdı ve Körfez eyaletindeki insan hakları ihlallerini hatırlattı.

İngiliz medyasına göre, üniversite Bahreyn'deki Kraliyet Polis Akademisi'nde güvenlik bilimleri alanında yüksek lisans programı yürütüyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Bahreyn Haklar ve Demokrasi Enstitüsü tarafından hazırlanan bir rapor da dahil olmak üzere insan hakları raporları, Bahreyn'deki bazı mahkumların akademide dayak, uykudan mahrum bırakma, tecavüz girişimi ve elektrik şoku dahil olmak üzere işkenceye maruz kaldığını belirtti.

Bir üniversite sözcüsü, yeni iddialar hakkında yorum yapmayacağını söyledi.

BBC'ye göre, Huddersfield Üniversitesi, Bahreyn hükümetiyle yapılan anlaşmanın bir parçası olarak, yaklaşık beş yıldır her yıl Bahreyn güvenlik güçlerinin en az 25 üyesini eğitiyor.


The Daily Telegraph: İngiltere işkence ve infazla suçlanan Bahreynli yetkilileri finanse ediyor

Programda adaylara araştırmacı adli psikoloji, terörizm ve çatışma çözümü gibi dersler verilmektedir.

2019'da bir üniversite basın açıklaması, öğretimin krallığın "Joe" bölgesi yakınlarındaki Kraliyet Polis Akademisi'nde gerçekleştiğini belirtti.

Raporun yazarlarından biri olan Bahreyn Haklar ve Demokrasi Enstitüsü'nden Syed Ahmed Alwadaei, raporun ilk kez Huddersfield Üniversitesi'nin yeni askerler için eğitim verdiği bir polis tesisindeki belirli işkence iddialarının altını çizdiğini söyledi.

BBC, Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası talepleriyle elde edilen mevcut bilgileri kullanarak, 2017'den bu yana Huddersfield Üniversitesi'nin Bahreyn polis teşkilatına eğitim vererek 1 milyon sterlinden fazla kazandığını tahmin ediyor.

Körfez'de Demokrasi ve İnsan Hakları Parlamento Grubu'nun bir üyesi olan Lord Paul Scriven, üniversiteye Körfez eyaletinde öğretimi durdurma çağrısında bulundu.

Scriven, "Geri adım atmaları ve insan hakları ihlallerinde öne çıkan örgütlerinin potansiyel sonuçlarını düşünmeleri ve dikkate almaları gerekiyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı