İngiliz Petrol Şirketi Shell'den Kızıldeniz Kararı

İngiliz Petrol Şirketi Shell'den Kızıldeniz Kararı

İngiliz “Shell' gemilerinin Kızıldeniz'den geçişini askıya alıyor, “Michelin” fabrikaları da Husi saldırıları nedeniyle üretimi durduruyor.

Wall Street'in bir haberine göre, İngiliz şirket Shell, Yemenli Husilerin saldırıları sonucu gerilimin artması korkusuyla gemilerinin hayati bir geçiş noktası olan Kızıldeniz'den geçişini bir sonraki duyuruya kadar askıya aldı.

Wall Street Journal, geçtiğimiz Aralık ayında Shell'in kiraladığı bir petrol tankerinin Kızıldeniz'de bir insansız hava aracı tarafından hedef alındığını ve Husi botlarının tacizine maruz kaldığını ortaya çıkardı.

Petrol şirketinin kararı, British Petroleum Group'un geçen Aralık ayında petrol tankerlerinin Kızıldeniz'den geçişini askıya aldığını duyurmasının ardından geldi.

Michelin üretimi durdurdu

Bu bağlamda Fransız lastik üreticisi Michelin'in İspanyol birimi Salı günü yaptığı açıklamada, şirketin İspanya'daki 4 fabrikasının, kriz nedeniyle hammadde teslimatında yaşanan gecikmeler nedeniyle 20 ve 21 Ocak tarihlerinde yeniden üretimi durdurmayı planladığını söyledi.

TERCÜME TEVHİDHABER