İmran Han Pakistan'da istediği kalabalığı toplayamadı

İmran Han Pakistan'da istediği kalabalığı toplayamadı

Pakistan başbakanının istifasını isteyen muhalif lider, partisinin Ravalpindi kentinde düzenlediği gösteriye katılımın düşük olmasını eleştirdi

Pakistan'ın muhalefet partilerinden Tehrik-i İnsaf Partisi'nin (PTI) lider İmran Han, dün partisinin Ravalpindi kentinde düzenlediği hükümet karşıtı gösteriye katılımın düşük olmasından şikayetçi oldu. Han, yeterli kalabalığı toplayamayan PTI Ravalpindi teşkilatını eleştirdi.

İmran Han, Özgürlük Yürüyüşü adı altında hükümet karşıtı gösteriler başlatmıştı. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'in istifasını isteyen muhaliflerin bir kısmı başkent İslamabad'ı işgal etmiş durumda. Han, ülkenin diğer şehirlerinde de hükümet karşıtı gösteriler düzenlemeye devam ediyor.

Ancak İmran Han'ın partisi PTI Ravalpindi kentinde istenilen kalabalığı toplayamadı. Bunun üzerine, İmran Han, gösterinin yapıldığı caddede duran karavanının içerisinde kentteki parti teşkilatından sorumlu kişilerle bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda, PTI'nin Kuzey Pencap teşkilatı Başkanı Sadakat Abbasi ve diğer parti yetkilileri Sadık Han, Malik Timur Mesud, Asif Mahmud, Raşid Hafız, İcaz Han Cazi ve Arif Abbasi hazır bulundu.

İmran Han'ın toplantıdaki parti yetkililerinin her birinden gösterilere en az 200 kişi getirmelerini istedi. Bu sayede partinin sokaktaki gücünü gösterebileceğini ifade etti. 

Toplantının ardından basına açıklama yapan üst düzey bir PTI yetkilisi, İmran Han'ın katılımın düşük olmasından dolayı moralinin oldukça bozuk olduğunu söyledi. 

PTI yetkilisi İmran Han'ın, "Eğer tüm parti üyeleri gösterilere katılırsa, binden fazla insan protesto alanını doldurabilir. Sorumluluk partinin yerel teşkilatı yetkililerinin omuzundadır. Yerel temsilcilerin katılımı artıması ve önümüzdeki günlerde bu sayıyı bulması gerekiyor" ifadelerini kullandığını aktardı.

PTI yetkilisi, parti görevlileri İmran Han'a üyelerin, Müslüman Halk Birliği (AML) lideri Şeyh Raşid Ahmed'in de meydanda olacağı için gösterilere katılmaktan çekindiğini aktardı dedi.

Yetkili, parti liderleri partiye sadık olmalı ve hareketin vereceği son kararı dinlemeye hazırlıklı olmalı dedi.